dijous, 20 de desembre del 2012

Ornaments de Nadal

En l'última sessió abans de Nadal de l'assignatura de projectes artístics, vam realitzar una sèrie de decoracions nadalenques per tal de enriquir les nostres llars amb l'esperit nadalenc, amb el mèrit de ser els objectes realitzats per nosaltres mateixes. Així doncs, en primera instància vam realitzar una flor. Per realitzar aquesta vam necessitar sis fulles, unes tisores, celofan i una grapadora amb grapes. D'aquesta manera, vam començar fent un quadrat amb cadascún dels folis, a cotinuació doblarem una altre vegada, de manera que quedi un triángle. Una vegada realitzat, es tallaran cinc línies rectes pel costat en que hem doblat el paper. Quan ho hem fet amb els sis folis, els obrirem de manera que podrem veure el quadrat i en cada una de les pestanyes les aniren juntant, de manera que facin una espècies de cilindre, cada pestanya cap a un costat diferent, de forma que quedin tal i com es veu a la imatge X. Una vegada realitzat amb cada pestanya dels sis folis, els graparem per la part centra i pels costats, uns petals amb els altres, de forma que quedi la figura final, la qual simula una espècies de flor o estel.


A més a més, també hem realitzat un pompon de llana. Per portar-lo a terme vam realit-zar dos cercles de cartró amb un cercle més petit al mig i poc a poc vam anar donan-los voltes amb la llana, fins que van quedar del tot coberts. A continuació vam tallar tot e contorn, entre els dos cercles da cartró amb tisores i una vegada aconseguit, vam passar un fil de llana entre aquestes figures de cartró fen uns nussos ben forts, de manera que no es mogués. Aleshores, per acabar de donar-li bon aspectes, amb les tisores vaig acabar d'arrodonir-los, quedant-nos un pomponet molt graciós com a resultat.


No obstant, com que el mètode per realitzar-ho em pareixia massa complex, vaig cercar un altre mètode i vaig fer un altre pompon amb un altre tipus de llana, un poc més gruixuda. Per realitzar-lo, vaig agafar un pot i vaig començar a enrotllar-lo amb la llana, fins que ja en tenia una bona capa. A continuació, amb les dues mans vaig treure la llana, i fiquem les mans en els extrems. Acte seguit, amb un fil de llana, feim un nus al mig i després tallem els extrems, tal i com podeu veure a baix. Així doncs, després de fer-li agafar una forma més rodoneta, ja tenim el pom pon, de manera senzilla i clara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada