dijous, 29 de novembre del 2012

Descobrint el nostre potencial com cantants

Una altre de les sessions de l'àrea 22029 Projectes artístics ha estat una sessió completa de cant. Aquesta ha estat dirigida per la nostra companya Sílvia Ger Romero, que va adoptar un rol més seriós i de caire més professional del que les integrants del grup estem acostumades. D'aquesta manera, vam iniciar la sessió amb uns petits exercicis per tal de perdre la vergonya, els quals serien molt útils en cas de que les alumnes no es coneguessin gaire. Aquesta dinàmica consistia en encarnar el paper d'un gatet moribund, el qual tenia que escollir una persona que estiguera seriosa i fer-la riure. Una vegada romput el gel, vam començar a realitzar respiracions controlades amb el diafragma per tal d'aprendre la respiració més adequada per cantar, per tal de no ofegar-nos ni fer malbé la nostra veu. La veritat és que em va resultar molt difícil respirar d'aquesta manera, penso que encara he de practicar molt més per aprendre a respirar de manera adequada.

Poc després, vam començar a posar en pràctica la respiració amb exercicis per caldejar la veu, i després vam cantar una cançoneta molt senzilla, amb la qual anaven....

"Shabarab Shubirub Shabarab Subirubandera"

Després vam cantar unes cançons infantils, les quals ens havia proporcionat en forma de cançoner. Després d'escoltar com cantàvem d'un en un, ens van distribuir en dos grups, el grup més agut i el grup de les veus més greus. A mi em van ubicar en el grup de més agut, de contralt. Una vegada cantades unes cançons, vam cantar la canço de "La pastoreta" a dues veus, va ser molt divertit i em vaig sorprendre gratament, ja que el producte final no va quedar gens malament.

La selecció de cançons que va escollir per cantar en la sessió foren les següents:


No obstant, amb la finalitat de proporcionar-nos un major nombre de recursos, la nostra companya va compartir un ampli cançoner recol·lectat per ella mateixa. És el següent:

Finalment, amb el bon ambient que s'havia creat, vam voler repetir nombroses vegades les cançons que ens havien proposat i fins i tot d'altres, tal i com algun dels famosos temes Gosspel "Let the shine". La veritat és que va ser tota una sessió per recordar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada