diumenge, 20 de gener del 2013

Massatge Infantil, taller al CEI Mafalda

Pel que fa al taller de massatge infantil que es va impartir en Sta. María, no vaig poder acudir. No obstant, ja que la temàtica resulta del meu interès, ja que penso que tenir coneixements en aquesta area és positiu, el 19 de Gener he pogut acudir junt a la meva companya Marta Cabrera, a un curs de massatge infantil impartit per Mº Paz García Sola.
 En aquest taller vam poder realitzar un intercanvi amb moltes persones de diferents edats i de diferents camps, des de educació, estudiants d’educació i mares. Aquest taller es va dividir en les diferents parts, que anaven alternant les experiències vivencials, la reflexió del que havíem sentit i experimentat i la relació d’aquestes experiències amb la teoria.
Així doncs, pel que fa a la part més vivencial, aquesta consistia en anar-nos tocant, que una persona es situés al mig, en la postura en que més còmoda es sentís i rebés un massatge de totes les mans. D’aquesta manera havíem de donar, rebre, respectar individualitats, saber que ens agradar a nosaltres, saber i tractar adaptar-nos a que ens demanen els altres verbalment i a posteriori donar el que el cos de l’altre, amb el seu to muscular i la seva actitud ens demana. A vegades les persones diuen coses diferents a les que pensen, que a la vegada son diferents a les que el seu cos transmeten
A més a més, arrel de les experiències que hem realitzat, ens hem assegut a reflexionar sobre aquestes i treure conclusions. La formadora anava ressaltant algunes de les situacions que s’havien donat, com per exemple una al·lota que quan anava a tombar-se a passat de dir “No us conec”, però poc a poc, després de  tombar-se, va anar relaxant-se, agafant confiança i obrint la seva postura, essent afavorida per la resta de companyes, les quals vam anar tocant, apropant-nos poc a poc i respectant-los.

Personalment, he anat sentint un augment de confiança de forma progressiva, sentint-me així un poc més còmoda...M’agradaria destacar que un dels principals aprenentatges que vam realitzar fou la necessitat de conèixer-nos, essent conscients de les nostres limitacions, dels nostres punts forts i dels aspectes a millorar, per aprofundir-hi, escoltar-nos  millortar.
Així doncs, perquè en la nostra pràctica puguem posar en pràctica els coneixements assolits en aquestos, ens han donat el seu llibre titulat “¿Te acaricio el alma?" El qual compta amb un llibre il·lustrat, amb un CD, amb cançons infantils, amb diferents formes de demanar permís als infants per apropar-nos, per poder fer-los massatges i sigui una situació agradable i provocadora de plaer pels infants.
Bibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada